Tri miliona evra za Koridor 10

Bez autora
Dec 06 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije Božidar Đelić potpisaće sutra tokom posete Luksemburgu sa potpredsednikom Evropske investicione banke (EIB) Dariom Skanapjekom sporazum o finansiranju izgradnje Koridora 10 u vrednosti od tri miliona evra.Tehnička pomoć biće pružena za izgradnju 83,4 kilometra Koridora 10 između Niša i granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada, kao i za izgradnju 74,1 kilometra Koridora 10 između Leskovca i granice Makedonije i završetka Sekcija A i B Obilaznica oko Beograda.

Tri miliona evra za Koridor 10Potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije Božidar Đelić potpisaće sutra tokom posete Luksemburgu sa potpredsednikom Evropske investicione banke (EIB) Dariom Skanapjekom sporazum o finansiranju izgradnje Koridora 10 u vrednosti od tri miliona evra.

Tehnička pomoć biće pružena za izgradnju 83,4 kilometra Koridora 10 između Niša i granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada, kao i za izgradnju 74,1 kilometra Koridora 10 između Leskovca i granice Makedonije i završetka Sekcija A i B Obilaznica oko Beograda.

Đelić će učestvovati i na sastanku Upravnog odbora Investicionog okvira za zapadni Balkan, koji organizuje Ministarstvo spoljnih poslova Norveške i Evropska komisija. Tom prilikom, predviđeno je usvajanje projekata u vrednosti od 140 miliona evra koji će biti finansirani iz bespovratnih sredstava EU, preko Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj. Na taj način biće pružena podrška inovativnim mladim, malim i srednjim preduzećima na zapadnom Balkanu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik